Brodosplit: "Ne odustajemo od brodogradnje"

SPLIT - Gašenje brodogradnje u Splitu nije nam opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti te ćemo se i dalje boriti za opstanak brodogradnje u Hrvatskoj, poručuju iz Brodosplita.

Nakon odobrenja Programa restrukturiranja od strane EK, potom ispunjenja uvjeta za nastavak rada i posla u Brodosplitu, i konačno uspješno završenog restrukturiranja, ostvaren je povijesni rezultat, vrijedan svake pažnje da se iz redovnog poslovanja ostvaruje dobit, objavili su iz brodogradilišta Brodosplit.

Foto: Brodosplit / Facebook

Od 2016. u koju nisu uračunate državne potpore, i sve godine do danas Brodosplit posluje s dobiti. Strategija za Brodosplit je od početka bila gradnja samo onih brodova i ostalih projekata na kojima se ostvaruje dobitak, ističu iz tvrtke.

- Nismo pristajali na pritiske da potpisujemo nove ugovore za gradnju brodova samo zato da knjiga bude punija radi takozvanih naturalnih pokazatelja, i nismo se dali pokolebati u tome. Cijelo to vrijeme u Društvu radi preko 2500 zaposlenih. Samo projekt 'Vrata Venecije' koji u početku nitko ozbiljno, izvan sustava nije razumio, donio je preko 73 milijuna eura prihoda, u čemu je čak 70 posto dodane vrijednosti - stoji u današnjoj objavi na Facebook stranici tvrtke.

- Ne odustajemo od brodogradnje. Gašenje brodogradnje u Splitu nije nam opcija jer smo dokazali da možemo profitabilno i kvalitetno graditi najmodernije brodove visoke dodane vrijednosti te ćemo se i dalje boriti za opstanak brodogradnje u Hrvatskoj. Nakon više sile zbog uvedenih sankcija i nemogućnosti daljnjeg financiranja, radimo na refinanciranju i normalizaciji te nam je plan za 2023. godinu krenuti gdje smo stali kad su počele sankcije i financiranja gradnji preko noći ukinuta - dodaju iz Brodosplita.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Brodosplit započeo gradnju autonomnog besposadnog broda
U Brodograđevnoj industriji Split na stroju za rezanje limova započela je obrada aluminija za Novogradnju 493. Riječ je o izgradnji autonomnog besposadnog broda kojem je osnovna namjena gašenje požara i sprječavanje onečišćenja plutajućim branama, odnosno protupožarno djelovanje kod pomorskih nesreć…