BRODOSPLIT ĆE PORINUTI “JANSSONIUS” Kruzer za plovidbu vodama Antarktike i Arktika

SPLIT – U Brodograđevnoj industriji Split, u četvrtak 11. ožujka 2021. godine u 16:15  sati bit će održano porinuće novogradnje 485, putničkog broda za  krstarenja polarnim područjima, koji će nositi ime ”Janssonius”.

Riječ je o brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren za krajnjeg  naručitelja tvrtku Oceanwide Expeditions, koja je specijalizirana za ekspedicijska putovanja na Antarktiku i Arktik.

Foto: Brodosplit

Brod je dugačak 108,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova  osiguravat će mu dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će  ugostiti 194 putnika smještenih u 81 kabina, o kojima će se brinuti 78 članova  posade.

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije  kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje  će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti  siguran i ugodan boravak. Razvijajući vlastitu flotu brodova prilagođenih  ledenim morima, Oceanwide Expeditions promovira male, fleksibilne ture  koje putnicima pružaju bliski kontakt s polarnim divljim životinjama,  krajolicima i povijesnim znamenitostima.

Brod za krstarenja polarnim područjima bit će izgrađen u klasi “LR PC6”, koji  ispunjava posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”, i na  raspolaganju prvim putnicima bit će za arktičku sezonu 2021/2022. godine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

“JANSSONIUS” Brodosplit polaže kobilicu novog kruzera za polarna područja