Brod za Jadriju plovi po novom rasporedu

ŠIBENIK – Vozni red gradske brodske linije za Jadriju izmijenjen je pa je do 1. srpnja povratak s Jadrije premješten s 14:20 na 15 sati. Također, od 1. srpnja linija plovi po novom voznom redu s više polazaka u oba smjera.

Podsjetimo, i ove sezone do omiljenih šibenskih kupališta Martinske i Jadrije putnike prevoze brodovi Avalon i Plima u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna. Upravo su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, glavni razlozi zbog kojih je i ove godine uspostavljena brodska linija, koja se pokazala i kao dobra nadopuna turističkoj ponudi grada Šibenika.

– Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu. Ove godine provedeno je i Javno savjetovanje kojim je prihvaćen prijedlog građana da se za Jadriju doda linija u 7 sati koja će ploviti u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza – poručuju iz gradske uprave.

Na kupanje na Martinsku možete brodom Avalon, a do Jadrije brodom Plima. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Šibenik – Martinska iznosi 10 kuna, a povratne 15 kuna.

Za liniju Šibenik – Jadrija karta u jednom smjeru stoji 12 kuna, dok je cijena povratne karte 20 kuna. Inače, djeci do šest godina za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

Foto: Grad Šibenik

J.K.