Brod udario u most na granici sa Srbijom - zatvoren granični prijelaz!

Zbog potencijalne opasnosti za sigurno prometovanje vozila nakon udara teretnog broda u stup cestovnog mosta Ilok-Bačka Palanka jutros oko 1,55, obustavljen je sav promet na graničnom prijelazu Ilok.

Brod je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koji provode očevid plovidbenog incidenta, objavila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska. Svi su članovi posade dobro, a radi se o njemačkom teretnom brodu koji je prevozio teret u baržama i pritom udario je u stup mosta između Iloka i Bačke Palanke.

Foto:Facebook/Screenshot

Na službenoj Facebook stranici Grada Iloka piše kako je pri udaru došlo do oštećenja mosta, a jedna barža s 1000 tona umjetnog gnojiva je potonula.

- Pozivamo građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu da koriste alternativne granične prijelaze - izjavili su i policije.

- Očevid je u tijeku, provode ga nadležne službe Srbije. Sve nadležne službe Hrvatske pravovremeno su informirane. Za sada je obustavljen cestovni promet preko mosta dok se ne utvrdi stupanj oštećenja i stabilnost mosta -dodala je gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

J.T.