Brod će jednom tjedno voziti liječnika na Ist i Molat

ZADAR - Grad Zadar osigurao je brod koji će jednom tjedno voziti liječnika na Ist i Molat. Radi se samo o privremenom rješenju za otočane koji su trenutno bez liječničke skrbi.

Mjesni odbor Ist održao je sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem te se iznašlo privremeno riješenje po pitanju liječničke skrbi. Naime, otkako je dr. Velimir Vuk otišao na godišnji odmor, otočani su ostali bez primarne liječničke skrbi.

- Gradonačelnik Branko Dukić je upoznat sa problemom s kojim se svakodnevno suočavaju mještani otoka Ista, a to je izostanak medicinske skrbi kao preduvjeta za normalan zivot na otoku udaljenom 22 nautičke milje od prve bolnice/kopna. Osim što je saslušao ovaj problem, ponudio je i pomoć u rješavanju istog.

Grad Zadar je osigurao brod koji bi najmanje jednom tjedno transportirao liječnika obiteljske medicine Doma zdravlja Zadarske županije na otoke Ist i Molat. Treba naglasiti da je ovo samo privremeno rješenje. Idući korak bit će kontaktirati Ministarstvo zdravstva kako bi se i oni uključili u rješavanje ovog problema, priopćili su iz Mjesnog odbora Ist.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Četiri otoka, jedan liječnik koji radi na Prviću, Žirju, Zlarinu i Kapriju
Produljenje radnog vijeka liječnika u obiteljskoj medicini do 68 godine. To bi moglo biti jedno od kratkoročnih rješenja za premošćivanje sve izraženijeg nedostatka liječnika u vrlo važnoj primarnoj zdravstvenoj skrbi - dok se ne dođe do većeg broja specijalizacija i onih koji će se htjeti baviti ob…