Brnjac: Moramo voditi računa da ne dođemo u tamnocrvenu zonu na ECDC karti

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac otkrila strahuju li hoće li se epidemiološke brojke vezane uz koronavirus razmahati tijekom ljeta te kako bi to moglo utjecati na turizam.

– Hrvatska je razvila ‘Safe stay’ projekt zajedno s HZJZ-om. Dogovoreni su svi protokoli. Taj projekt je sada na razini preporuka. Korona jest i dalje među nama i zbog toga se moramo svi pridržavati nužnih mjera – kazala je ministrica.

Istaknula je da moramo voditi računa da se ne nađemo u tamnocrvenoj zoni na karti ECDC-a.

– Mi smo proteklih godina ovim projektom dokazali i turistima i građanima da smo odgovorna turistička destinacija. Moramo voditi računa da nismo tamnocrveni na karti. Prema zadnjoj karti nismo i mislim da zajedno možemo voditi računa da ne dođemo u tu kritičnu situaciju – rekla je za N1.

Govoreći o turističkim rezultatima, kazala je da smo krajem lipnja prošli već 20 milijuna noćenja, čime smo na preko 90 posto s noćenjima u odnosu na 2019. godinu. “Brojke su izrazito dobre”, ocijenila je pa dodala da su nam sada izrazito važni projekti vezani uz produženje sezone kako bismo išli prema cjelogodišnjem turizmu.

Z.G.