BRITANCI ZAKLJUČILI: Pristupačan, a predivan - Ovaj hrvatski grad je podcijenjen!

ŠIBENIK - Hrvatska je pravi izbor za turiste, smatraju turistički stručnjaci, te navode Šibenik kao grad koji je sasvim nepotrebno podcijenjen.

- Mediteran je poznat po toplim ljetima, kristalno čistom moru i kilometarskim pješčanim plažama, što ga čini savršenim izborom te omiljenom destinacijom i među kraljevskim obiteljima - piše britanski Express.

Stručnjaci za putovanja za ovaj su medij otkrili i koje su najpodcjenjenije destinacije nove godine. Oni, naime, smatraju da brojna mjesta u Sredozemlju tek čekaju da budu otkrivena. Postoji puno skrivenih dragulja koji oduzimaju dah, a iznenađujuće su pristupačni, ističu.

Među odabranim mjestima našao se i Šibenik.

Navode da je Hrvatska pravi izbor za turiste te kako je posljednjih godina sve popularnija, a obavezno preporučaju vožnju brodom prekrasnim Jadranom.

- Ovu zemlju posjećuju turisti iz cijelog svijeta, naročito oni u potrazi za ugodnom klimom i slikovitim lukama u kojima mogu uživati. Osim toga, mnogi otoci, uvale i plaže savršeni su za jednodnevni izlet - opisuju stručnjaci za putovanja Hrvatsku.

Njihovo je mišljenje da je Šibenik previše podcijenjen iako je "jedno od nevjerojatnih mjesta u Hrvatskoj".

Osim Šibenika, na listi se našao i Kotor u Crnoj Gori za koji kažu da ga turisti ipak polako otkrivaju. Na listu su dodali još španjolsku Ibizu te francusku Korziku.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Šibenik je detaljno prikazan na najstarijoj poznatoj venecijanskoj karti Dalmacije
ŠIBENIK - Iako bismo pomislili da je prostor Dalmacije i Šibenika u srednjem vijeku često prikazivan na povijesnim kartama, to je prava rijetkost. Tek nakon što početkom 15. stoljeća Venecija preuzme Dalmaciju, mogla je pristupiti uređivanju administrativnih i teritorijalnih odnosa kako to rade orga…
Predstavnici televizije France 2 oduševljeni ljepotama Boke kotorske
Francuska ekipa oduševljena je ljepotama Crne Gore, a posebno sjeverom zemlje. Za Gospu od Škrpjela kažu da je jedno od najljepših mjesta koje su ikad vidjeli. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je predstavnike prestižne francuske televizije France 2 radi snimanja epizode…