Brijunima 1,9 milijuna kuna za nova električna turistička vozila

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će nabavu novih električnih turističkih vozila za Nacionalni park Brijuni. Vrijednost vozila iznosi nešto više od 3 milijuna kuna, s tim da će Fond projekt sufinancirati s iznosom od 1,9 milijuna kuna.

Nabava “ekoloških vozila” dio je europskog projekta “Novo ruho Brijuna”, u sklopu kojega će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirati nabavu 20 električnih vozila namijenjenih najmu te četiri vozila namijenjena prijevozu gostiju.

– E-mobilnost je već sada strateški cilj Europske unije, pogotovo na područjima koja su oaze bioraznolikosti, poput nacionalnih parkova. Drago nam je što se turizam na Brijunima promišlja u okvirima održivosti i rado ćemo i dalje biti na raspolaganju za sve kvalitetne ideje koje će doprinijeti i ciljevima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti – izjavio je direktor FZOEU-a Siniša Kukić.

Dugogodišnja suradnja Fonda i NP Brijuni do sad je rezultirala provedbom 18 projekata vrijednih više od 50 milijuna kuna.

J.K.