Braniteljske udruge o ćirilici na vukovarskom muralu: "Pokušaj provokacije"

CRIKVENICA - Tjedan dana nakon što je u Crikvenici sa četiri ćirilična slova "s" išaran mural posvećen Vukovaru, oglasile su se i crikveničke Udruge proistekle iz Domovinskog rata. Njihovo očitovanje o uništavanju murala koji "simbolizira žrtvu, stradavanje i doprinos svih branitelja" objavljeno je danas na službenim stranicama gradske uprave.

Udruge se u povodu "oskvrnuća murala Vukovaru snažno suprotstavljaju i osuđuju bilo kakav oblik provokacija čiji je cilj uznemiravanje i narušavanje međuodnosa stanovnika Grada Crikvenice", poručuju.

-Svaki ovakav pokušaj provokacije smatramo napadom na Domovinski rat i ruganjem žrtvi, stradavanju i doprinosu koji su branitelji ugradili u temelje državnosti Republike Hrvatske. Svjesni smo činjenice da je velikosrpska ideologija mrtva, a ovakvi pokušaji su apsolutno neprihvatljivi i protivni vrijednostima koje u svom radu zastupamo - stoji u očitovanju na kraju kojeg u potpisu stoji udruge Grada Crikvenice proistekle iz Domovinskog rata.

Policija je prošli tjedan potvrdila da o vandalizmu provodi kriminalističko istraživanje, a incident je odmah najoštrije osudila gradska organizacija HDZ-a.

Inače, mural posvećen Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara, na kojem je naslikan Vodotoranj i hrvatska zastava, nedavno je postavljen u središtu Crikvenice, kod mosta preko rječice Dubračine.

V.K.