Potpuno smrskani automobil - Brački vatrogasci otkrili detalje teške nesreće

SUPETAR - Teški hidraulični alat bio je potreban supetarskim vatrogascima da izvuku teško ozlijeđenog vozača iz potpuno smrskanog vozila nakon što je sletio s ceste i zabio se u stablo jutros oko 6.50 sati na cesti D114 između Supetra i Miraca.

Nakon dojave o prometnoj nesreći kod križanja državne ceste i ulice Branka Deškovića  u Supetru, na teren je izišlo osam vatrogasaca.

- Pri izvlačenju vozača iz vozila koje je sletilo s ceste, bila je potrebna uporaba teških hidrauličnih alata. Po procjeni dežurnog liječnika Hitne medicinske pomoći, zatražen je i organiziran hitni medicinski helikopterski prijevoz u KBC Split.

Odmah po izvlačenju iz olupine i stabilizaciji, vozač je prebačen u Milnu gdje je ukrcan u helikopter i prebačen u Split.

Osiguranje na helidromu Milna izvršili su vatrogasci DVD Milna, vrijeme ukrcaja bilo je 8.00 sati - objavili su supetarski vatrogasci, te poručili:

- Turistička sezona je počela, naš otok uslijedećih će nekoliko mjeseci pohoditi prave vojske turista od kojih će veliki broj biti i motoriziran pa će se razina, gustoća i intezitet prometa mnogostruko povećati. Shodno tome apeliramo na sve sudionike u prometu na redovito praćenje prometnih informacija, pojačanu pozornost, strpljenje i poštivanje prometnih znakova i pravila prometovanja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Automobilom sletio s ceste kod Supetra na Braču
Jutros oko 06:50 sati na cesti D 114 između Supetra i Miraca dogodila se prometna nesreća, slijetanje osobnog vozila izvan kolnika. Vozač je prevezen je u splitsku bolnicu i prema prvim informacijama zadobio je teške tjelesne ozlijede. Na mjestu događaja obavljen jer očevid. D.G.