Brački dekan don Ivica Huljev: “U crkvi se mora nositi maska i održavati fizička distanca!”

Dekan otoka Brača don Ivica Huljev uputio je u četvrtak, 27. kolovoza, otvoreno pismo vjernicima bračkih župa, ali i njihovim gostima, povodom novih epidemioloških mjera koje je za Splitsko-dalmatinsku županiju donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a koje su stupile na snagu jučer u ponoć, piše Brač danas.

Poruku donosimo u cijelosti:

“Nove odluke mjerodavnih državnih službi, koje su u četvrtak, 27. kolovoza, stupile na snagu, obvezuju nas na sprječavanje širenja zaraze koronavirusa na području Splitsko-dalmatinske županije.

Stoga, kad je riječ o svetim misama i drugim obredima, osnovno je sljedeće: u crkvi se tijekom obreda moraju nositi maske i održavati fizička distanca od 2 metra, a pri ulasku treba definficirati ruke.

I nadalje vrijedi preporuka: osobe koje spadaju u rizičnu skupinu neka se suzdrže od dolaska na misu, nadasve oni koji sumnjaju da su bili u kontaktu s nekim tko bi mogao biti zaražen ili osjećaju neke od teškoća koje bi mogle ukazivati na Covid-19.

Poštivajući navedeno, kao i ostale jučer donesene odredbe, dužni smo u duhu vjere i razuma doprinijeti sprječavanju zaraze i zaštiti zdravlja. S vjerom u Boga, čuvajmo jedni druge”, poručio je brački dekan.

D.G.