Bourbon potvrdio signalne rakete, traga više zemalja, ako ih ne nađu danas – obitelj angažira dodatni zrakoplov

Kompanija Bourbon potvrdila je Marijani Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dina da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhode-a.

– Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći. Kompanija je nazvala Marijanu i potvrdila im da potraga ide upravo u smjeru lokacije ispaljenih raketa. Koliko znamo, angažiralo se više zemalja u potragu i ludo smo sigurni da je to – to – ispričala je za Morski HR Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade.

U potragu su osim broda Alp Striker, uključena još tri trgovačka broda, zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130, a doznajemo i da im se priključuje i još jedan francuski zrakoplov.

Ako ih pronađu danas, novac ide obiteljima smrtno stradalih

– Ako danas budu pronađeni, sav novac koji je prikupljen u Go Get Funding kampanji, proslijedit ćemo obiteljima smrtno nastradalih pomoraca. Ukoliko ih ne pronađu danas, mi ćemo unajmiti zrakoplov za portagu. U tu svrhu kontaktirali smo nekoliko kompanija za zrakoplove, čekamo neke ponude, među njima konkretno jedne iz Houstona.

Dosta je bilo, tri dana su nam uzeli i dajemo im još par sati, ako ih ne pronađu – mi idemo – ispričala nam je Đurđa Vrljević Šarić.

Inače, do ovog trenutka za tu svrhu prikupljeno je oko 22 tisuće eura.

Foto: Screenshot/Marine Traffic
Foto: Screenshot/Marine Traffic

Oglasila se i predsjednica

U međuvremenu, oglasila se na Twitteru i hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović:

“Izražavam zadovoljstvo što je odgovoreno na apele i što je potraga za kapetanom Miškićem i njegovom posadom nastavljena ponovnim upućivanjem specijaliziranog broda i zrakoplova”, napisala je predsjednica.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVA NADA Uočene dvije signalne rakete u području potrage, šalju se tri broda i američki zrakoplov

Jurica Gašpar