BLAGDAN SV. JURJA - Na otoku procesija i misno slavlje

VRSAR - U nedjelju u 15:30 predviđen je polazak ribarskim brodicama sa starog mola prema otoku Svetog Jurja u vrsarskom akvatoriju nakon čega slijedi procesija po uređenoj šetnici.

U nedjelju, 23. travnja 2023. godine, u Vrsaru će se plovnim hodočašćem proslaviti blagdan sv. Jurja. U 15:30 predviđen je polazak ribarskim brodicama sa starog mola prema otoku Sv. Jurja u vrsarskom akvatoriju, slijedi procesija uz molitvu krunice po uređenoj šetnici po otoku.

Svečano misno slavlje, na otoku, pred drevnom crkvicom Sv. Jurja započet će u 16:30 sati. Povratak prema Vrsaru predviđen je u 18:00, a nakon toga uslijedit će druženje na starom molu uz glazbu i prigodnu gastronomsku ponudu, priopćila je Župa Vrsar.

Sveti Juraj najveći je otok u vrsarskom arhipelagu i čini prirodni zaklon vrsarskog pristaništa i ovdašnje suvremene marine. Na otoku je dopušteno boraviti danju, a s njegove istočne strane, ispod crkve svetog Jurja, nalazi se prigodno malo sidrište odakle se može stupiti na otok. Tijekom povijesti otokom je upravljala bratovština svetoga Jurja.

B.K.