Bivši načelnik Podgore optužen za bespravnu gradnju i skidanje pečata

PODGORA/SPLIT – Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za bespravnu gradnju i skidanje pečata protiv Ante Miličića, bivšeg načelnika Podgore. Terete ga da je postupio protivno odredbi Zakona o gradnji na području pomorskog dobra.

U optužnici se navodi da je izdao nalog za izvođenje građevinskih radova premda nije imao građevinsku dozvolu, prenosi Dalmatinski portal.

Izgrađeni su potporni zidovi od kamena povezanog betonom visine 80 centimetara i dužine 300 metara te nasip širine oko 1,2 metra od sitno zrnatog kamena i zemlje između zidova i zasjeka morske obale te betonska podloga na nasipu širine do dva metra i ukupne dužine 300 metara.

Viša građevinska inspektorica ureda u Splitu je zatvorila gradilište početkom 2019. godine o čemu je okrivljenika i usmeno izvijestila prilikom obavljanja inspekcijskog nadzora, no on je, navodi Državno odvjetništvo, dao nalog da se radovi nastave.

Podsjetimo, o razmjerima katastrofalne devastacije pod upravljanjem bivšeg podgorskog načelnika u više navrata pisao je Morski HR, a za uništavanje pomorskog dobra, na njegovu adresu stiglo je više desetaka prijava. O tome više pročitajte niže u člancima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: PODGORA IZ ZRAKA Razmjeri katastrofe zbog nasipanja zemlje: “Podmorje i ronilački turizam su nestali”
Načelnik Podgore uzvratio: “Očito je dušebrižnicima bitnija lažna briga o EKOLOGIJI”
DI SU PARE, MAJSTORE? Bivši načelnik Podgore zadužio općinu u iznosu od dva godišnja proračuna
Gdje je nestalo 10 tona teško sidro iz Podgore? Identično se našlo u dvorištu poduzetnika povezanog s načelnikom