BIT ĆE BOLJE DRUGI PUT Strikomanova milenijska nije uspjela, bura mu u Rijeci otpuhala papirnate brodove

RIJEKA - Dugo je radio na tome i htio je prirediti svojevrsno iznenađenje nacionalnom brodaru Jadroliniji za njihov 75. rođendan, no bura je imala svoje planove i nije mu uspjelo.

Proslavljeni vodički fotograf Šime Strikoman pripremao je svoju novu milenijsku fotografiju. Sve se trebalo odviti na terminalu u Rijeci, u nedjelju kroz jutro, no 53 Jadrolinijina broda nacrtana na velikim papirnatim površinama nisu izdržala nalete jakog vjetra.

- Ideja je bila da iscrtamo te brodove i posložimo ih po gatu - Terminalu u Rijeci i snimimo. Crteži brodova su u 4 dimenzije; 6 x 8, 5 x 7, 4 x 6, i 3 x 5 metara. Ukupno je to instalacija od 2 tisuće kvadratnih metara - ispričao nam je Šime Strikoman.

- I ovakve stvari se dogode - kazuje nam i pojašnjava da i naziv "milenijske" naglašava kompliciranost njihove izvedbe.

Strikoman kaže da će improvizacijom nastojati iskoristiti do sad snimljeno, te napraviti sliku u slici, a kako će to izgledati, doznat ćemo.

Kako je i sam rekao: "Bit će bolje drugi put"...

D.G.

Strikoman priprema iznenađenje za novu milenijsku fotografiju: “Tema je 75 godina Jadrolinije”
Proslavljeni vodički fotograf Šime Strikoman priprema svoju novu milenijsku fotografiju. Mjesto radnje je Terminal u Rijeci, vrijeme radnje je nedjelja 13. studenog u 8.00 sati, a tema - “75 godina Jadrolinije”. Kako prikazati veliku tvrtku sa toliko godina tradicije i s puno brodova u jub…