"Biser mora 2024." - U Supetru će se održati jedno jako zanimljivo predavanje

Predavanje i prezentacijsku radionicu na temu "Kako novi alati umjetne inteligencije mogu pomoći u kulinarstvu i gastronomiji?" možete "uloviti" u četvrtak, 21. ožujka!

Predavači će biti Darko Stipaničev, profesor Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i Mirta Stipaničev, nutricionistica i voditeljica softverskih projekata u Austriji.

Radi se o edukaciji koja će se na ovom najvećem kulinarskom festivalu i natjecanju u regiji dolazi kao dio EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137.) udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) za jačanje društvenoga poduzetništva, javlja Dalmacija danas.

Kroz radionicu upoznat će se današnje tehnike i praktični alati umjetne inteligencije, koji mogu poticajno i inovativno inspirirati kreativnost kuhara i gastronoma, pružiti im nove ideje, te unaprijediti ukupno iskustvo u planiranju pripreme hrane.

Naglasak je na praktičnoj upotrebi alata umjetne inteligencije koji mogu biti od pomoći kod generiranja novih recepata, u kombinaciji sastojaka koristeći mirisne i okusne profile namirnica, u odabiru recepata po određenim naprednim kriterijima, u planiranju i vođenju kuhinjskog inventara, te služiti kao virtualni asistenti u postupku kuhanju i obuci kuhara.

J.T.