Biogradu se smiješi rekordna sezona, nautički turizam iznad očekivanja

BIOGRAD – Sudeći po rezervacijama ovogodišnja turistička sezona u Biogradu na Moru mogla bi biti iznad svih očekivanja, a najveći “bum” bilježe među nautičarima.

U prvih 5 mjeseci ove godine čarter je bolji nego 2019. godine za desetak posto, porast od 5 posto bilježe i kampovi, dok pad broja turista zasad bilježi hotelski smještaj, prenosi HTV. No može li sezona 2021. dosegnuti rekordnu 2019?

Foto: Pixabay

– Bili bi zadovoljni da dosegnemo barem rezultate iz 2019. S obzirom da se ove godine pokazalo da se nautika povećava, veća je i sigurnost za same goste, prema tome – nema straha – izjavio je gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez.

Ističe kako je Grad osigurao građanima i gostima četiri punkta za testiranje, a svoje centre za testiranje imaju i hotelske kuće. Jedan od punktova nalazi se odmah pored marine. Antigenski testovi su gotovi za 15 minuta, a PCR nalaz je, prema riječima medicinskog osoblja, gotov za jedan dan.

Foto: BBS

– Ovo što vidimo po rezervacijama, ako se nešto drastično ne promijeni, očekujemo kroz nekih desetak dana punu sezonu barem, što se tiče čartera u Hrvatskoj. Nautička sezona ide, usporeno je došlo, ali nadamo se da će puno duže trajati, i da će nas situacija u kolovozu i rujnu pomaziti za razliku od prošle godine, izjavio je Luka Šangulin, direktor čarterske tvrtke.

Naravno sve ovisi o kretanju pandemije pa se svi nadaju da se neće ponoviti prošlogodišnja situacija kada su nautičari već sredinom kolovoza naglo prekinuli odmor u Hrvatskoj, koja je zbog rasta broja zaraženih, u svega nekoliko dana od zelene zone skočila u crvenu.

K.B.