Bili smo na otkrivanju Smojina spomenika: "A ludega li grada..."

SPLIT - Teško je bilo opisati emocije Splićana i prijatelja velikog Miljenka Smoje, tijekom otkrivanja spomenika na njegovu omiljenom mistu u njegovoj najdražoj Matejuški, odakle sada gleda na svoj Veli Varoš i Prokurative. Spomenik Smoji, autorsko je djelo akademskih kipara Aleksandra i Ante Guberine.

Pivalo se, plesalo, raspravljalo i smijalo danas na splitskoj rivi, točnije Matejuški, gdje je u sklopu središnjeg događaja "Smojinih 100", svečano otkriven spomenik dalmatinskom i splitskom novinaru i scenaristu nezaboravnih serija "Naše malo misto" i "Velo misto".

bardu i najvećem kroničaru svih naših malih dalmatinskih mista i Velog mista, Miljenku Smoji.

Pučka fešta pod simboličnim imenom "VRATIJA SE ŠUNJE!" počela je s početkom u 16.30 sati, četiri dana prije obljetnice smrti splitskog velikana.

U trenutku otkrivanja, zatrubile su brodske sirene u splitskoj luci, a Matejuškom se prolomio pljesak okupljenih.

A kako je bilo? Pogledajte na fotografijama našeg Velimira Bešića.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ribari sa splitske Matejuške i sveti Luka
Za ribare s Matejuške sv. Luka je bio najznačajniji svetac; zazivali su ga za mirno more, a inače je zaštitnik liječnika jer je i sam sv. Luka evanđelista bio liječnik, posebno kirurga, a zaštitnik je i starih momaka. Izreka kaže; “sv. Luka u jarbole tuka, do svetoga Marka
Danas se svečano otvara Smojin spomenik na splitskoj Matejuški
Pred nama je jedan od središnjih događaja “Smojinih 100” - otvaranje spomenika novinarskom bardu i najvećem kroničaru svih naših malih dalmatinskih mista i Velog mista – Miljenku Smoji. Premda je ovaj veliki događaj na Matejuški bio planiran za subotu, zbog loše vremenske prognoze pučka feš…