Besplatna probna ronjenja u sklopu ADRIREEF festivala u Komiži

KOMIŽA – Tijekom festivala koji se održava u sklopu međunarodnog projekta ADRIREEF na otoku Visu u Komiži, 19. i 20. srpnja 2021. svim posjetiteljima biti će omogućena besplatna probna ronjenja u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo.

U cilju promocije ronjenja, ronilačkih aktivnosti i ljepota hrvatskog podmorja svi posjetitelji ADRIREEF festivala imat će priliku okušati se u ronjenju u montažnom bazenu pod punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja 19. i 20. srpnja 2021. od 09.00 do 21.00 sat u Komiži na rivi.U organizaciji Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije besplatna probna ronjenja u montažnom bazenu tijekom festivala grebena, Plave ekonomije, akvakulture i turizma u provedbi projekta ADRIREEF u sklopu programa prekogranične suradnje Italija Hrvatska 2014. – 2020. bit će omogućena u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje podvodnog svijeta.

Nakon kraće poduke o ronilačkoj opremi i osnovnim pravilima ronjenja posjetitelji će imati priliku zaroniti u 10 metarski montažni bazen, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, pridonosi stvaranom doživljaju dubine i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, Dive in Rijeka i ronioci DVD-a Trnje koji će biti dva dana na raspolaganju svim posjetiteljima koji žele isprobati čari i ljepote ronjenja pod punom ronilačkom opremom i uživati u ljepotama podvodnog svijeta.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja, ronilačkog turizma i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije poticanje što većeg broja ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a projekt medijski pokriva Morski HR.

Projekt Pogled u plavo i besplatna  probna ronjenja održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr i Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr

D.G.