Besplatna probna ronjenja povodom Dana Grada Popovače

POPOVAČA – Povodom obilježavanja Dana Grada Popovače uz bogati program proslave, Grad Popovača i Turistička zajednica Grada Popovače u suradnji s Plavom promocijom i ove godine će za svoje sugrađane i posjetitelje omogućiti besplatna probna ronjenja na glavnom gradskom trgu u Popovači.

U sklopu programa „Ljeto u Popovači“, 25. i 26. lipnja 2022. godine ronjenje će biti dostupno svima, a posebno djeci koja će imati priliku besplatno zaroniti s punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uživati u čarima i ljepotama ronjenja.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo koji je do sada mnogima približio ljepote podvodnog svijeta i ronjenje kao aktivnost bit će montiran u centru Popovače, a za sve građane i posjetitelje Popovače bit će omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom 25. lipnja 2022. god. u periodu od 10:00h do 21:00h i 26. lipnja 2022. god. u periodu od 10:00 do 18:00h na glavnom gradskom trgu, Trg 2, Popovača.

Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su putem POVEZNICE.

Foto: Pogled u Plavo

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji će imati priliku uživati u ljepotama podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a dodatno pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se ronioci Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske uz podršku Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic.

Cilj projekta je osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe i aktivnosti.

Foto: Pogled u Plavo

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske dok su medijski pokrovitelji projekta narodni, Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Plava promocija.

Sponzorirani sadržaj