Besplatna probna ronjenja na Rabu za sve ljubitelje podvodnog svijeta

RAB – U cilju promocije ronjenja, ronilačkih aktivnosti i ljepota hrvatskog podmorja, Pogled u plavo nastavlja sa svojim gostovanjima pa će tako ovog vikenda 3. i 4. srpnja gostovati u Gradu Rabu, gdje će svim ljubiteljima podvodnog svijeta omogućiti besplatno probno ronjenje.

Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi, zaronom u bazen posjetitelji će ujedno moći razgledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja. Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Kluba podvodnih aktivnosti Amfora te ronioci DVD Trnje koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu Pogled u plavo.

Foto: Promo
Foto: Promo

Osim promocije ronjenja kao aktivnosti te promocije Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije u sklopu projekta će se održavati i ekološka akcija čišćenja podmorja, „Eko patrola 2021. – Rab“ te će se čistiti gradska plaža „Banova vila“ u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode te uključivanja što većeg broja osoba u ekološke programe i aktivnosti.

Projekt Pogled u plavo i Eko patrola 2021. – Rab održava se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a Morski.hr je jedan od medijskih pokrovitelja.

K.B.