Besplatna edukacija za stanovnike Jelse – Doznajte kako prijeći na čistu energiju

JELSA – Sve je veća potražnja za prelaskom na tzv. čistu energiju, osobito nakon što je EU usvojila Zeleni plan koji između ostalog uključuje radikalni preokret u korištenju dosadašnjih izvora energije. Plan je u potpunosti se maknuti od najvećih zagađivača planeta – fosilnih goriva, te se okrenuti zelenim izvorima energije kao što su sunce, more i vjetar.

Hrvatski otoci imaju najveći potencijal za potpuni prelazak na čistu energiju, a neki od njih već su krenuli u tom smjeru. Poput otoka Hvara, gdje raste interes tamošnjeg stanovništva za održivim načinom života, a koji uključuje i tzv. zelene izvore energije.

Tim povodom Pokret Otoka organizira besplatnu edukaciju pod nazivom “Otoci predvodnici energetske tranzicije”, koja će se održati 12. studenog od 17 do 19 sati u Jelsi na otoku Hvaru.

Osim upoznavanja sa strategijom otoka Hvara o prelasku na čistu energiju, sudionici edukacije saznat će detaljne informacije o fotonaponskim elektranama za građane, energetskoj učinkovitosti te o energetskim udruženjima građana.

Svi koji žele sudjelovati na ovoj besplatnoj edukaciji moraju se prethodno prijaviti, a to mogu učiniti OVDJE.

K.B.