Bavaria C42 proglašena jedrilicom godine

Njemački škver Bavaria Yachts, koji voli naglasiti kako je sve što proizvedu “100% made in Germany”, ponovno osvaja međunarodna priznanja, ovaj puta s modelom Bavaria C42.

Jedrilica Bavaria C42 logičan je nastavak C-linije, ali s vlastitim karakterom. Moderan dizajn s inovativnim rješenjem trupa i kobilice, te prostranim pramcem u obliku slova V, jamči odlične performanse pri jedrenju te izuzetno puno prostora ispod palube.

Pametni detalji, po kojima je Bavaria poznata, nalaze se ispod i iznad palube. Paluba je dodatno pročišćena i omogućuje još nesmetaniji boravak i prolazak posadi i gostima na brodu, te ju svojim inovativnim rješenjima izdvaja od konkurencije, piše Nautica portal.

Stoga ne čude najnovija priznanja koja je Bavaria C42 u posljednje vrijeme dobila, svakako je jedno od najvažnijih nagrada European Yacht of the Year 2021. u kategoriji „Familiy Cruiser“,  ali treba istaknuti i da je u prosincu Bavaria C42 proglašena jedrilicom godine u Francuskoj od strane časopisa VOILE.

Foto: Bavaria yachts

U službenoj izjavi, žiri European Yacht of the Year, koji se sastoji od 15 novinara iz 15 najvećih nautičkih magazina u Europi, izjavio je:

– Unatoč jakim konkurentima, pobjeda C42 na kraju je uvjerljiva. BAVARIA C42 impresionirala je žiri svojom visokom razinom udobnosti i savršenim plovnim karakteristikama. Može se brzo ploviti u svim uvjetima i lako se njome upravlja. C42 također je postigla dobar omjer cijene i dobivenog, kao i uspješno izdvajanje od konkurencije mogućnošću izvedbe u četiri verzije te brojnim opcijskim dodacima.

Foto: Bavaria yachts

Nakon šest godina, točnije 2015. godine i uspjeha modela Bavaria Cruiser 46, Bavaria ponovno osvaja ovu veliku i važnu nagradu. I to je nešto na što svi u Bavariji mogu biti ponosni!

Više o ovom fantastičnom plovilu možete pročitati na stranicama proizvođača, OVDJE.

I.B.