Bale kreću u obračun s divljim odlagateljima - Pripazite, snimat će vas kamere!

Na području Bala ima više divljih odlagališta građevinskog, ali i raznog miješanog otpada koji nastaje prilikom renovacija kuća i apartmana. Vlasnici su naime previše lijeni da otpad propisno zbrinu pa, očito bez trunke grižnje savjesti, sve iskipaju u prirodu, piše Istra24.

Općina Bale nastavlja s ograđivanjem divljih deponija, a na lokacije gdje se učestalo odlaže otpad bit će postavljeni i sustavi video nadzora.

- Ranije smo dio lokacija ogradili, a ovih smo dana postavili ogradu i kod odlagališta u Krmedu. Na stolu su već ponude za sustave video nadzora - rekao je načelnik Bala Edi Pastrovicchio.

Riječ je o ukupno četiri kamere.

- Cijene se kreću od od 800 do 1200 eura po sistemu ovisno o tome imaju li wi-fi, solarno napajanje i o samoj kvaliteti kamere. Inače na nekim su lokacijama već postavljene lovačke kamere koje se premještaju, ali neke su nam i ukrali - rekao je Pastrovicchio.

Tim je lovačkim kamerama uspješno identificirano i kažnjeno nekoliko počinitelja. Novi sustav trebao bi značajno unaprijediti nadzor i sankcioniranje.

Inače na području Bala ima više divljih odlagališta građevinskog, ali i raznog miješanog otpada koji nastaje prilikom renovacija kuća i apartmana. Vlasnici su naime previše lijeni da otpad propisno zbrinu pa, očito bez trunke grižnje savjesti, sve iskipaju u prirodu, piše portal Istra24.

I.G.