Baka Marija s 89 godina prvi put došla na more pa poručila: "Ako ste u mogućnosti, idite na more i uživajte!"

Marija Poljak, 89-godišnjakinja iz Svete Marije nikada nije imala prilike otići na more. Cijeli život je radila, brinula se za djecu, unučad i praunučad. No ove godine odlučila je prvi put otići na more, piše medjimurski.hr.

Mariju su na odlazak na more nagovorile unuka i kćeri Slavica i Nada. One su išle s njom na more, a vozio ih je Nadin suprug Zlatko. Bile su osam dana na otoku Viru.

- Marija je dva tjedna prije odlaska na more bila toliko uzbuđena da nije mogla ni spavati. Brinula se kako će to biti, malo ju je hvatala i panika, premišljala se bi li ili ne bi išla. No, kad je došla na more, bilo joj je prelijepo! Nismo je mogli natjerati van iz mora - rekla je Slavica.

Oduševljena morem

Kad je bila mlađa, kaže, nije mogla ići na more.

Foto: Medjimurski.hr

- Dok sam bila mlada, nisam imala mogućnosti otići na more. Bila su to drukčija vremena. Ljudi su puno radili i bavili se poljoprivredom, nije bilo ni auta i nije se išlo na more… Kasnije sam ostala udovica i nisam ni razmišljala o odlasku na more - rekla je Marija.

Put joj je bio malo naporan, ali sunce i more su joj se svidjeli.

- Obožavala sam biti na suncu i u moru, koje je jako pozitivno djelovalo na mene. Jednostavno sam oduševljena! Drukčija je to klima, taj zrak, ljekovito more… Krasne plaže! Ne može se to usporediti s toplicama. Rado bih išla ponovno tamo i žao mi je što se prije nisam odvažila na takvu pustolovinu - rekla je.

Starijim ženama poručila je da, ako mogu, odu na more i uživaju.