Bacio torbu u more, pa bježao policiji u Kaštelima

Policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije u nedjelju 8, siječnja, oko 02:30 sati na području Kaštela uočili su zaustavljeno osobno vozilo. Utvrdili su da se na mjestu vozača nalazi 46-godišnjak koji se trenutačno nalazio na uvjetnom otpustu. 46-godišnjak je na traženje policijskih službenika izašao iz vozila, a sve kako bi policajci mogli obaviti pregled osobe.

Nakon izlaska iz vozila  46-godišnjak je u more bacio torbicu koju je nosio preko ramena i pokušao se udaljiti u čemu su ga policajci spriječili.

Nakon što su policajci iz mora izvadili torbu u njoj su pronašli pištolj s pripadajućim spremnikom, ali bez streljiva, a kojeg je 46-godišnjak ilegalno posjedovao, odnosno nije imao odobrenje nadležnog tijela za nabavu oružja. Pronađeno oružje je oduzeto i muškarac je doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nad 46-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je temeljem naloga suda obavljena i pretraga doma i drugih prostorija koje osoba koristi. Utvrđeno je postojanje sumnje da je 46-godišnjak  ostvario obilježja prekršaja iz čl. 11. st.4. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Predloženo je da se 46-godišnjaku odredi zadržavanje zbog opasnosti od ponavljanja djela, a da mu se za prijavljeni prekršaj izrekne kazna zatvora. Uz optužni prijedlog  odveden je na općinski prekršajni sud nakon čega je pušten.

D.G.