Autor urbanističkog plana za zadarsku uvalu Bregdeti odbio više pontona i ugostiteljstvo

ZADAR - Odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Grada Zadra objavio je  početkom rujna izvještaj o provedenoj javnoj raspravi u svibnju za prijedlog Urbanističkog plana uređenja uvale Bregedetti.

Bila je to najposjećenija rasprava s najviše primjedbi, dio kojih je u ime izrađivač plana Radionice Marušić, prihvatio arhitekt Pero Marušić još u srpnju. On je i objasnio zbog čega ne može prihvati određeni prijedlozi, piše 057.info.

Primjerice traženje SRD Bregdetti da se istezalište s planiranih 650 metara četvornih poveća na 1 200 kvadrata, što je autor Plana odbio.

Na nasutom dijelu bi se postavila oprema i objekti čime bi se proširila buduća koncesija izvan obuhvata plana, razlog je koji navodi Marušić i dodaje kako je na postojećem istazalištu moguće je podići montažni objekt, prihvatio je autor Plana.

Predloženo zelenilo na parkiralištu nasutom između obale i otočića sv. Klement za autora UPU-a je prihvatljivo kao i kupalište na tom nasutom dijelu. Međutim, dodatni otvori na nasipu za cirkulaciju mora u toj zatvorenoj uvali su nepotrebni jer su već predviđena proširenje i produbljivanja otvora na nasipu, odgovorio je na tu primjedbu arhitekt Marušić.

Autor je odlučno odbio prijedlog da se na otočiću sv. Klement otvori ugostiteljski objekt u montažnom objektu kao i da se postave dodatni pontoni. Takav pristup projektiranju, ocijenio je autor UPU, narušilo bi ambijentalnu vrijednost uvali Bregdetti.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Zadar dobio plažu za pse | | Morski HR
Grad Zadar je dobio pseću plažu. Nalazi se na otočiću Sveti Klement u uvali Bregdetti na kraju Punte Bajlo i fizički je odvojen od novouređene plaže. Inicijativa o ustupanju malog dijela obale