Atlantska plovidba osvojila Zlatnu kunu

DUBROVNIK - Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik dodijeljene su Plakete Zlatna kuna 2022. najuspješnijim trgovačkim društvima Dubrovačko-neretvanske županije za rezultate u 2021. godini u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava.

Plaketom Zlatna kuna za najuspješnije trgovačko društvo nagrađeni su: u kategoriji malih trgovačkih društava Crocum d.o.o. Dubrovnik, srednjih Nautika d.o.o. Dubrovnik te velikih Atlantska plovidba d.d. Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu primili su Blato 1902. za 120 godina postojanja, Zračna luka Dubrovnik d.o.o. za 60 godina postojanja te Hotel Lero d.o.o. za 50 godina postojanja, javlja Dubrovački dnevnik.

U ime Atlantske plovidbe d.d., koje je nagrađena plaketom Zlatna kuna za najuspješnije veliko trgovačko, obratila se voditeljica odnosa s investitorima i javnošću Sanja Putica.

– Hvala na dodijeljenom priznanju. Smatram da ovo nije nagrada za upravu nego za sve naše zaposlenike, posebno 300 pomoraca koji su trenutno na brodovima. Atlantska plovidba se prilagođava hrvatskim i europskim pravilima, poboljšavamo se, radimo na transparentnosti, imamo visoke standarde korporativnog poslovanja, a nedavno smo objavili i nefinancijsko izvješće s kojim smo pravodobno informirali javnost i naše investitore. Kriza u svijetu nas je potaknula da spremno dočekamo buduća vremena – poručila je Putica.

Županijska komora Dubrovnik već 25 godina dodjeljuje priznanje Plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkom društvima za poslovne rezultate u prethodnoj poslovnoj godini, prema ekonomskim kriterijima, a vrednujući i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti te doprinos gospodarstvu Županije u cjelini.

Goran Mratinović