Atlantska plovidba objavila gubitak od 43,9 milijuna kuna

DUBROVNIK – Korona je Atlantsku plovidbu ove godine već dovela u neugodnu situaciju kada se govorilo o posadi broda Zagreb koja je zbog pandemije mjesece provela na brodu protiv svoje volje. Sada se pokazalo kako je  Atlantska plovidba u prvih devet mjeseci ove godine zabilježila gubitak od gotovo 44 milijuna kuna; piše Libero Portal.

– Radi se naravno i u Atlantskoj plovidbi o utjecaju pandemije COVID 19 kao i u cijelom svijetu. Posebno se u prvih 6 mjeseci odnosila na brodarski sektor, međutim u posljednjem tromjesečju koje smo prikazali u financijskom izvješću vidljiv je i dobitak u iznosu od nešto više od 6 milijuna kuna što nam daje za pravo da budemo optimistični za naredno poslovno razdoblje – govori Sanja Putica, odnosi s investitorima i javnošću u Atlantskoj plovidbi.

U prvih devet mjeseci Atlantska plovidba imala je prihode od 210,66 milijuna kuna i rashode u iznosu od 254,55 milijuna kuna.

– Također bih željela naglasiti da, bez obzira na gubitke koji su nastali u prvih devet mjeseci, Atlantska plovidba u svom punom kapacitetu nastavlja poslovanje na svojih 12 brodova i naravno da nam je na prvom mjestu paziti na naše pomorce, na njihovu sigurnost i njihovo zdravlje, ali i na ukupno poslovanje flote – kazala je Sanja Putica, odnosi s investitorima i javnošću u Atlantskoj plovidbi.

Što se tiče prekidanja nekih nekretninskih projekata u svrhu sanacije ovog gubitka, iz Atlantske plovidbe navode kako su još u fazi pregovora za njih, ali kako nisu skloni odmah odustati te naglašavaju kako njihovo poslovanje ovisi i o cjelokupnom tržištu u Hrvatskoj.

I.B.