ARENA KUP Završna regata kojom se završava sezona jedrenja u Puli

PULA - U subotu u 11h starta 18. ARENA KUP, završna regata  kojom JK Delfin zatvara sezonu jedrenja u pulskoj luci u 2022g. pod sloganom manifestacije Pula pod jedrima.

Očekuje nas lijepo vrijeme do 15tak čv. Maestrala. U Puli je vjetar promjenjivog smijera pa je uzbudljivo jedriti, a pogoto kada imaš s kime regatavati.  Do danas je pristiglo 47 prijava. Biti će konkurencije u svim regatnim grupama.

Dva mjeseca smo izrađivali unikatne Arene koje će najbrži osvojiti. Nakon regate odlazimo u Circolo bar u centru Pule u staroj jezgri grada gdje će se održati proglašenje, večera i party do ranih jutarnjih sati uz hitove uz koje smo odrastali.

- Dragi prijatelji, zaljubljenici u jedrenje i morsku priču, djeca i odrasli, umjetnici, fotografi, mediji, sponzori, donatori i podržavatelji, sa entuzijazmom vas pozivamo na 18. ARENA KUP. Svi koji imaju brod na jedra i dobru vibru su dobro došli jedriti sa nama zadnju regatu u pulskoj luci u 2022g. - poručuju organizatori.

Imamo i himnu regate koju nam je naš iskusni jedriličar iz Rovinja i glazbenik Ruggero Dino inspiriran prošlogodišnjom ARENA KUP regatom napisao i uglazbio te će se premijerno pustiti na regati-

Kaže da se sjetio kako je jedrio u pulskoj luci i kako se nekada puno više regatavalo i jedrilo u pulskoj luci. Došao je na regatu, nije stigao odjedriti sa nama... i tako je nastala pjesma.

Plovidba je u pulskoj luci i oko otoka Jerolim - NP Brijuni.

I.B.