APEL GRADONAČELNICE SUPETRA Jedini ginekolog na Braču ostao bez interneta i telefona jer Dom zdravlja ne plaća račune

SUPETAR – Jedini ginekolog na otoku Braču, koji medicinski brine o gotovo 4500 bračkih žena ostao je bez telefona i interneta jer županijski Doma zdravlja nije plaćao račune. Pa ih je gradonačelnica Supetra Ivana Marković javno pozvala da to učine što prije.

Računi, kaže Marković, nisu plaćeni mjesecima, a ambulantu vodi liječnik koji je odavno trebao biti u mirovini. A ode li on u mirovinu, Brač ostaje bez ginekologa. I kao da to nije dovoljno, ambulanta je zahvaljujući nemaru svog osnivača, gotovo nefunkcionalna.

– Jutros je 67 pacijentica obrađeno u ginekološkoj ambulanti Supetar bez interneta i pristupa medicinskoj bazi od strane ginekologa koji je navršio 70 godina i koji i dalje vodi brigu za 4.427 bračkih žena. Jer nema drugi tko.

Istoj je isključen internet i telefon zbog višemjesečnog neplaćanja računa od strane Doma zdravlja SDŽ. Ovim putem molim Dom zdravlja SDŽ da plati račune interneta za ginekološku ordinaciju u Supetru jer ako “nemaju staklenu kuglu da vide točan datum kada nekoga treba uputiti na specijalizaciju, hoće li specijalizantica točno u roku 5 godina završiti specijalizaciju i hoće li Ministarstvo zdravstva doktoru i privatnoj ordinaciji produžiti rad nakon 65 godina” ne treba im staklena kugla da znaju što će se desiti nakon neplaćanja računa.

Molim da se računi hitno plate i osposobi ordinacija za takav kakav rad jer se nadam da vam je organizacija toliko sposobna – napisala je Marković.

Je li Dom zdravlja SDŽ u međuvremenu podmirio svoje obveze, nismo uspjeli doznati.

K.B.