Ante Mrvica je pronašao svoju oazu mira. Evo gdje provodi umirovljeničke dane

Ante Mrvica umirovljeničke dane provodi na rodnom Žirju, a u prilogu šibenske novinarke Sanje Jurišić za HRT-ovu emisiju More otkrio je kako izgleda njegova svakodnevnica nakon umirovljenja. Nekadašnji dobri duh splitske trajektne luke uživa u mirnom životu na otoku, a otkrio je kako mu prolaze dani u uvali Koromašna.

Radio je 45 godina, 2 mjeseca i 11 dana, a kao šef Jadrolinijina plovnog područja Split zaradio je simpatije građana, a dobio je i nagradu za komunikatora godine. Doktorirao je 2014. godine iz područja tehnologije putničkog prijevoza pomorskog i riječnog prometa, a danas o poslu i životu uči studente splitskog Pomorskog fakulteta, prenosi ŠibenikIn.

Danas ga zanima jedino luka Žirje, a zaštitni znak mu je crveni Renault. Dane provodi u ribolovu, a kaže da nema ljepše nego jesti frišku ribu. Ide i na lignje, a ni polje mu nije mrsko pa se tako bavi maslinarstvom i vinogradarstvom.

Ribarstvo mi je u genima, a počeo sam loviti još s didom. Nema ljepše nego uloviti ribu, očistiti je i odmah je frišku spremiti – ispričao je Mrvica.

Mrvica je otkrio i da na mobitel ne priča više od nekoliko sekundi, jer je, kaže, to gubljenje vremena, a više od 500 brojeva nema upisao u svoju Nokiu staru 18 godina ,već sve brojeve ima u glavi.

Kako izgledaju njegovi dani u Koromašni, pogledajte u prilogu šibenske novinarke Sanje Jurišić u emisiji More na HRTi.

ŠibenikIn