STRANCI SE ŽALE Amerikanka šokirana: "Ležaljka košta 40 eura!", ugledni Austrijski list: "Cijene u Hrvatskoj otišle u nebo!"

Turisti itekako primjećuju drastično poskupljenje u Hrvatskoj, pa sve više o tome pišu. Iznenađeni su i naši tradicionalni, dobrostojeći gosti koji do sad nisu žalili potrošiti novac u Hrvatskoj.  

- Maslac za 4,50 eura, pizza za 18 eura i parking za 40 eura - ono što zvuči kao luksuzni odmor u skupoj Švicarskoj zapravo se odvija u dotad jeftinoj destinaciji za odmor. U Hrvatskoj cijene od uvođenja eura rastu i do neslućenih visina - piše utjecajni austrijski list Kronen Zeitung.

Ono što im je manje drago je da su uvođenjem eura cijene skočile - za sve!

- Trenutno sam na odmoru u Hrvatskoj i ovdje je skuplje nego ovdje u Austriji - kaže čitateljica "Kronea" Brigitte, koju nerviraju neka jela koja dolaze do "sulude cijene" čak i bez priloga. Ima nekoliko primjera: Pizza 18 eura, odrezak 38 eura - Visoke cijene ne zaustavljaju se ni na namirnicama u supermarketu: "Maslac 4,50 eura - potvrđuje Brigitte.

- Upravo sam na odmoru u Hrvatskoj, no ovdje je sve skuplje nego u Austriji, rekla je Brigitte i dodala da neka jela u restoranima imaju nevjerojatnu cijenu, i to bez priloga.

Jedna je Amerikanka na TikToku podijelila svoje dojmove s Hvara. Kaže da je posljednji put na ovom otoku bila prije četiri godine i sad je ostala šokirana cijenama:

"Na Hvaru sam, nisam bila tu četiri godine. Hrvatska je promijenila valutu u euro. Pogodite koliko sad košta ležaljka u poznatom beach baru Hula Hula... 40 eura!!! Po osobi, za jednu ležaljku. Molim?!" poručila je tiktokerica.

@mylifeincroatia I’m sorry, but whaaaattt?! Hvar is wild🤯 #hvar #hvarisland #hvarcroatia #croatiatravel ♬ original sound - Niav in Croatia ✨

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SPAVAJU LI PO ŠUMAMA? HTZ kaže da turisti dolaze rekordno, iznajmljivači tvrde da gostiju ima 4 puta manje!
Hrvatska turistička zajednica redovito objavljuje dolaske i noćenja. Ako je suditi prema njihovoj statistici, Hrvatsku čeka rekordna sezona. No zašto onda vidimo poluprazne plaže i zašto sve više iznajmljivača upozorava da ima dosta praznog smještaja u špici sezone, diljem obale, a posebno u Dalmaci…