Ako vas put nanese u Rijeku, kupite 'kuglicu dobrih želja' i učinite dobro djelo!

RIJEKA - I ove godine u Rijeci tradicionalna humanitarna akcija - Kuglice dobrih želja. Njezino osmo izdanje organizira Udruga studenta biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Gradom i Veleposlanstvom Kraljevine Norveške u Hrvatskoj.

Za ovogodišnju je akciju pripremljeno 400-tinjak kuglica. Kao i prethodnih godina - u kuglicu građani mogu staviti svoju poruku ili želju te je potom objesiti na drvce na Korzu. I pritom učiniti dobro djelo!

- Kao studenti željeli smo malo pomoći zajednici, iz raznih smo dijelova Hrvatske i htjeli smo dati doprinos gradu gdje studiramo, a ono najljepše što možemo je donirati radu hvalevrijednih udruga u gradu Rijeci - rekla je za Regionalni Dnevnik Barbara Prevedan.

- Ove godine izabrali smo Udrugu uzor, a ona se bavi psihosocijalnom pomoći žrtvama nasilja u obitelji - kaže Prevedan.

Kupnjom prve kuglice i pisanjem vlastitih želja akciju su otvorili riječki gradonačelnik i Nj.E. Arne Sannes Bjørnstad, veleposlanik Kraljevine Norveške u Hrvatskoj.

- U mojoj Božićnoj kuglici bit će napisana želja – Mir na Zemlji, pogotovo za Božić jer mislim da to svi želimo kada gledamo što se događa u Ukrajini i na srednjem Istoku. Ovo je prekrasna zamisao kako bismo svima donijeli Božić - rekao je Nj.E. Arne Sannes Bjørnstad, veleposlanik Kraljevine Norveške u RH.

- Obično se o željama ne govori, no mislim da je zdravlje nešto što nam je najbitnije - ističe Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke.

A lijepo je čuti i želje najmlađih.

- Želim da mi obitelj bude sretna, zadovoljna i zdrava - zaključila je Rita.

A kuglice za 4 eura građani mogu kupiti na štandu pokraj riječkog gradskog poglavarstva.

A.B.