Akcija kontrole prometa na Hvaru – Smanji brzinu i guštaj u litu!

HVAR – Kako bi smanjili smrtnost na cestama te navela ljude da poštuju prometne propise, policija je jučer na Hvaru provodila nadzor i kontrolu cestovnog prometa. Posebna pozornost usmjerena je na vožnju mopeda i motocikla, ali i na sve ostale sudionike u cestovnom prometu.

U periodu od 9 do 17 sati hvarska policija te djelatnici

Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kontrolu nad 75 osobnih vozila, 10 mopeda, 8 motocikala i 4 teretna vozila.Utvrđen je 41 prekršaj među kojima 9 prekršaja nenošenja zaštitne kacige, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 zbog korištenja mobitela, 4 zbog pretjecanja, 3 radi isteka prometne dozvole, 4 zbog tehničke neispravnosti vozila.Na izvanredni tehnički pregled upućena su 4 vozila i to po jedno teretno vozilo, osobno, motocikl i moped, koja su proglašena tehnički neispravnima, te su isključena iz prometa uz zabranu daljnjeg sudjelovanja u prometu dok se ne uklone utvrđeni nedostaci.

Policijska akcija poput ove jučerašnje ima za cilj

doprinijeti povećanju razine sigurnosti prometa na cestama, a posebno u mjestima gdje tijekom ljetne sezone boravi veći broj domaćih i stranih gostiju.

K.B.