Akcija čišćenja u Bakru: "More spaja - Eko mreža"

BAKAR - Otpad u moru trenutno je jedan od najvećih globalnih problema jer, osim kroz ekološki negativni utjecaj, predstavlja golem rizik za zdravlje ljudi općenito, s ogromnim ekonomskim posljedicama.

Danas se u morima cijelog svijeta nalazi više od šezdeset milijuna tona otpada, a od toga otprilike više od devedeset posto nalazi se na morskom dnu. USPDR Ajkula se redovito uključuje i organizira akcije čišćenja podmorja i morske obale, tijekom kojih su zabilježene veće količine otpada svih vrsta.

Ronioci riječkih Ajkula došli su na ideju da na poseban način provedu jedan projekt šireg opsega i značaja, a to je ekološka akcija čišćenja podmorja pod nazivom „More spaja-Eko mreža“ u nekoliko gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji.

Osnovni cilj projekta je zajedno sa partnerom Udrugom Eripio, provesti širu ekološku akcija čišćenja podmorja u nekoliko gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji kao društveno korisnu aktivnost s ciljem vađenja raznog otpada i ostalih neprimjerenih stvari ili opreme koji nagrđuju podmorje i obalni pojas gradova Bakra, Crikvenice, Kraljevice i Opatije te općina Lovran i Dobrinj.

Zadnja u nizu eko akcija čišćenja i uređenja obalnog pojasa, održana je jutros u Bakru.

D.G.