ACI u ovoj godini ostvario bolju zaradu nego rekordne 2019.

RIJEKA – Sjajna godina je iza najvećeg lanca marina na Mediteranu – kompanije ACI d.d., koja je unatoč slabašnoj predsezoni, ostvarila odlične rezultate u srcu sezone. Račune im nije pomrsila niti pandemija pa radnicima nisu smanjivali plaće unatoč krizi.

U Rijeci je održano tradicionalno druženje predstavnika ACI-ja s medijima na kojem se čelništvo najveće domaće nautičke kompanije pohvalilo sedmoj sili kako im je godina na izmaku donijela unosne poslove, ali i suradnju s njemačkom grupacijom Lürssen, s kojima su osnovali tvrtku ACI–GITONE d.o.o.

– Treći kvartal je pokazao puni potencijal hrvatskog turizma pa tako i nautičke ponude. Mi smo u tom kvartalu ostvarili veće prihode nego rekordne 2019. i sada čekamo završni obračun kako bismo sumirali što nam je ova godina u finacijskom smislu ukupno donijela – istaknuo je predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

Pred ACI-jem je i jedna od najvećih investicija u nautički turizam u Hrvatskoj – izgradnja luke nautičkog turizma Porto Baroš, u kojoj će se nalaziti luka za megajahte, a za što je ACI dobio koncesiju. U tijeku je izrada projektne dokumentacije za buduću ACI marinu Rijeka te izrada studije utjecaja na okoliš i maritimne studije.

Cilj je, kazao je Pavić, do kraja iduće godine ishoditi lokacijsku dozvolu.

J.K.