5. Zadar Organ Festival večeras u crkvi sv.Donata

ZADAR - Večeras, točno u 20 h simbol grada Zadra postaje pozornica jednog nestvarno lijepog događaja koji odvodi u neke drugačije tajne svjetove.

Priča, glazba, slika, zvuk i svjetlosne instalacije preplavit će unutrašnjost srednjovjekovne rotonde i predstaviti legendu o Kópakonan, ženi tuljan s Farskih otoka, piše Zadarski list.

Ta je uzbudljiva i magična priča svojom snagom protkala mitologiju sjevernih naroda, a i danas živi na obalama hladnih sjevernih mora. Sada se s tih obala spušta na topli Mediteran kako biste i vi u njoj mogli uživati. U sjevernjačkoj mitologiji se vjeruje kako su ljudi dobrovoljno darivali svoj život moru i pretvarali se u tuljane. Jedna je žena tuljan svojom iznimnom ljepotom očarala mladića koji je potom učinio baš sve kako bi saznao istinu i osvojio njezinu naklonost.

Rasplet priče uz izvanrednu glazbenu podlogu zato saznajte večeras u crkvi sv. Donata, a ovo je inače tek prvi od 6 događaja u sklopu Zadar Organ Festivala. Ostatak programa saznajte jednim klikom na web stranici festivala.

J.T.